У Беластоку прэзентавалі кнігу пра беларускую кухню

Источник материала:  
27.12.2010 09:45 — Новости Культуры
Памяці продкаў, дабрабыту сучаснікаў, шчасцю нашчадкаў — такія словы чытаем на першай старонцы кнігі «Беларуская кухня. Моц смаку» аўтарства Юрыя Качука.

У Беластоку прэзентавалі кнігу пра беларускую кухню

Прыгожа ілюстраванае выданне змяшчае шматлікія рэцэпты, якія аўтар, што жыве ў Зэльве, крапатліва збіраў шмат гадоў як у родным мястэчку, так і па-за яго межамі.

Як адзначае Юры Качук, каб прыгатаваць сапраўдную беларускую страву, трэба не толькі мець адпаведны настрой, але і думаць па-беларуску:

— Калі думаеш па-беларуску, калі з беларускіх прадуктаў усё гэта гатуеш, тады і атрымаецца беларускай страва.

Рэцэпты збіраліся і па Зэльве, і ў Наваградку. Шмат якіх рэцэптаў давялося мне адаптаваць са старадаўніх беларуска-ліцьвінскіх кніжак, адаптаваць да сучаснасці.

Я люблю, калі і жонка на кухні дапамагае, я без памочнікаў не магу абыйсціся, каму ж даверыць цыбулю рэзаць…

Пасля прэзентацыі выдання, якое адбывалася ў Беластоцкай кнігарні «Акцэнт», аўтар прапанаваў усім удзельнікам імпрэзы пачастунак — уласна прыгатаваны селядзец.

Варта адзначыць, што сродкі, атрыманыя ад распаўсюджвання кнігі «Беларуская кухня. Моц смаку»,

будуць выкарыстоўвацца дзеля ўпарадкавання месцаў масавых рэпрэсій у Курапатах.

Кніга выйшла ў Беластоку, у выдавецтве «Ортдрук». Гэта ўжо другое выданне аўтара, прысвечанае кулінарыі. Першае — «Традыцыйныя стравы Гродзеншчыны і Беласточчыны» выйшла ў суаўтарстве з аніматарам культуры Янінай Чыжэўскай.

Падзяліцца навіной: 
Паводле ЗБС «Бацькаўшчына» і радыё «Рацыя&raqu

←«Жыві, Беларусь!» Гімн на словы Някляева

Лента Новостей ТОП-Новости Беларуси
Яндекс.Метрика