Хлеб у спісе культурных каштоўнасцей

Источник материала:  

Аказваецца, можна. Для гэтага трэба толькі паехаць у вёску Дзеркаўшчына, што ў Глыбоцкім раёне Віцебскай вобласці, да пенсіянеркі Сцепаніды Лупач. Жанчына якраз займаецца выпечкай аржанога (жытняга) хлеба па старадаўняй традыцыйнай тэхналогіі.

Гэтым зацікавіліся ў Міністэрстве культуры. І на днях аўтарытэтная камісія ўключыла распрацоўку, або, як па-навуковаму называюць, “элемент Сцепаніды Лупач”, у Дзяржаўны спіс гісторыка-культурных каштоўнасцей Рэспублікі Беларусь. Такога ж права дабілася і работа Тэрэсы Струй з вёскі Мацюкова, якая праславілася прыгатаваннем традыцыйнай стравы «Масляны баран».

Дапамог жанчынам выйсці «на арбіту вядомасці» Глыбоцкі раённы метадычны цэнтр і асабліва яго работнік Наталія Нікіфаровіч.

Уладзімір САУЛІЧ, «БН»

←Импульс для конкретных дел и ответственных поступков

Лента Новостей ТОП-Новости Беларуси
Яндекс.Метрика