Як жнуць журавіны
У ганцавіцкай
Ужо больш за 25 тонаў журавін нарыхтавана і прададзена ва ўстановы гандлю. У тым ліку — і на экспарт у Расію. На фотаздымках адлюстраваны гэтак званы «мокры спосаб» збору журавін.
Шмат гадоў на ганцавіцкай станцыі працуюць дасведчаныяспецыялісты па вырошчванні і нарыхтоўцы ягад — трактарыст Аляксей Занько, рабочы Аляксандр Крупеніч, камбайнер Мікалай Рабцэвіч, тэхнічны работнік Аляксандр Рабцэвіч, пагрузчык і кіроўца Анатоль Карпеня, сартавальніцы Наталля Рабцэвіч, Галіна Мышкавец, Валянціна Барысік. Дзякуючы ім, кажа загадчык станцыі Мікалай Паўлоўскі, сёлета «Журавінка» і можа пахваліцца сваім багатым ураджаем.
Звязда