У Беларусі абароняць кулінарную спадчыну, каб не есці адны дранікі
01.10.2010 12:37
—
Новости Культуры
У Таварыстве аховы помнікаў і культуры з’явілася секцыя па абароне нацыянальнай кухні. Яе дзейнасць прадугледжвае кулінарныя фэсты, спецыяльныя курсы ў навучальных установах і заканадаўчыя ініцыятывы.
Пра гэта Еўрарадыё распавёў кіраўнік секцыі гісторык Алесь Белы. Па яго словах, ужо цяпер мы рызыкуем страціць пэўныя нацыянальныя стравы. Напрыклад, бабку ці кіндзюк.
Белы: "Пакуль адбываліся спробы схапіцца за старыя савецкія брэнды кшталту гарэлкі "Сталічная" і шакаладу "Алёнка", суседзі метадычна засвойваюць не тое, што чужую ім, але агульную для Літвы, Польшчы і Беларусі кулінарную спадчыну. А мы хутка можам застацца з аднымі дранікамі".
Гісторык дадаў, што суседнія краіны ўжо імкнуцца даць пэўным стравам юрыдычны статус нацыянальных.
Пра гэта Еўрарадыё распавёў кіраўнік секцыі гісторык Алесь Белы. Па яго словах, ужо цяпер мы рызыкуем страціць пэўныя нацыянальныя стравы. Напрыклад, бабку ці кіндзюк.
Белы: "Пакуль адбываліся спробы схапіцца за старыя савецкія брэнды кшталту гарэлкі "Сталічная" і шакаладу "Алёнка", суседзі метадычна засвойваюць не тое, што чужую ім, але агульную для Літвы, Польшчы і Беларусі кулінарную спадчыну. А мы хутка можам застацца з аднымі дранікамі".
Гісторык дадаў, што суседнія краіны ўжо імкнуцца даць пэўным стравам юрыдычны статус нацыянальных.