«Супермаркеты падрыхтаваліся, а ты?». Тадеуш Кондрусевич рассказал про подготовку к Рождеству

Источник материала:  
24.12.2018 09:43 — Новости Общества

25 декабря католики отмечают Рождество Христово. Глава католической церкви Беларуси Тадеуш Кондрусевич рассказал о подготовке верующих к Рождеству, а также ответил на вопрос, как сам встречает Новый год.


Фото: Вадим Замировский, TUT.BY

— Адвэнт — час падрыхтоўкі да свята Божага нараджэння і другога прышэсця Хрыста. Я быў за мяжой, і на адным з касцёлаў прачытаў такую афішу: «Супермаркеты ўжо падрыхтаваліся да свята Божага нараджэння. А ты?». Гэтая духоўная падрыхтоўка, практыкаванні, пакутныя набажэнствы, споведзь. Найперш трэба падрыхтаваць сваю душу. Нажаль, мы бачым, што гэтая падрыхтоўка больш знешняя: трэба купіць падарункі, павіншаваць, мы думаем, да каго паехаць. Усё гэта добра, але найвялікшай праблемай будзе тое, калі мы размінемся з Панам, калі ён прыйдзе сюды.

Тадеуш Кондрусевич добавил, что праздник Рождества Христова — семейный. Традиционно на стол ставят 12 блюд.

— Усе яны посныя павінны быць, ніякага алкаголю. Астаўляем месца пустое, бо можа нейкі госць прыйдзе. Хтосьці чытае Евангелле, традыцыйна старэйшы. Праламляюцца аплаткі, людзі складаюць адзін аднаму зычэнні, ну, а потым ідуць да касцёла на святую імшу.

Митрополит Тадеуш Кондрусевич поздравляет всех с Рождеством Христовым.

— Віншую ўсіх вас, браты і сёстры, віншую сваіх адзінаверцаў, каталікоў, віншую хрысціян з іншых канфесій, якія разам з намі адзначаюць гэтае свята. Са словамі віншаванняў звяртаюся да сясцёр і братоў праваслаўных, якія праз два тыдні будуць адзначаць гэтае свята, віншую ўсіх людзей добрай волі. Радасных, поўных ласкі і Хрыстовага супакою свята Божага нараджэння і шчаслівага Новага года.

А вот светский праздник ближайших дней, Новый год, глава католиков Беларуси встречает в архикафедральном костеле Пресвятой Девы Марии в Минске.

— А палове 11-й распачынаем апошнюю святую імшу старога года, па яе завяршэнні пробашч здае справаздачу, колькі ў год было святых камуній, хростаў, шлюбаў. Усе гэта слухаюць уважліва. Потым — прадстаўленне найсвяцейшых дароў, еўхарыстыя. Мы чакаем, калі апоўначы б’е гадзіннік на ратушы. Я тады благаслаўляю, віншую з Новым годам, і людзі ідуць дамоў. І я сам іду дамоў - спаць, бо назаўтра набажэнства.

←Відэавіншаванне біскупа Віцебскага са святам Раства

Лента Новостей ТОП-Новости Беларуси
Яндекс.Метрика