Ці часта вы карыстаецеся паслугамі аб'ектаў грамадскага харчавання?

Источник материала:  
Вераніка ЗЛОБІЧ, вучаніца Ліцэя БДУ, г.Мінск:

— У кавярні бываю дастаткова часта, пару разоў на тыдзень. Гэта вельмі зручна: і сустрэцца з кімсьці можна, калі на вуліцы доўга не прабудзеш, і пад'есці, паколькі Ці часта вы карыстаецеся паслугамі аб'ектаў грамадскага харчавання?дома будзеш толькі ўвечары. Мінскія аб'екты грамадскага харчавання падабаюцца мне сваім абслугоўваннем, чаго, на жаль, не магу сказаць асабіста пра абласныя.

Вядома, цэны часам падаюцца высокімі, асабліва калі параўноўваць з краінамі-суседкамі. Тую ж каву ў Літве можна набыць за 0,3-0,5 еўра, у нас жа — за 1,5-2,5 еўра.

У кавярнях звычайна заказваю гарбату ці каву. Абедаю ў ліцэйскім блоку харчавання. Там і цэны ніжэйшыя, і, як мне падаецца, ежа больш падобная на хатнюю.

Віталь ПАЛЯЧКОЎ, настаўнік гісторыі і грамадазнаўства Запольскай сярэдняй школы Чэрвеньскага раёна:

— З працай аб'ектаў грамадскага харчавання знаёмы непасрэдна. Справа ў тым, што ў студэнцкія гады падпрацоўваў у адным з рэстаранаў Магілёва. Зараз індустрыя грамадскага харчавання ў Беларусі ўяўляе сабой велізарную колькасць устаноў з самым розным узроўнем абслугоўвання, якасці прадукцыі. На мой асабісты погляд, у гэтай сферы зараз дзве асноўныя праблемы: адсутнасць узаемнай культуры паміж абслуговым персаналам і кліентамі, па-першае. А па-другое, адсутнасць спецыялізаваных дзіцячых кавярняў са сваімі асобнымі меню і забаўляльнай праграмай у невялікіх гарадах.

Наталля СКРАБЕЦ, старшы інспектар цэнтра прапаганды Міністэрства па надзвычайных сітуацыях:

— У сталовую я хаджу не часта, таму што часу, каб паабедаць, не так і шмат. Мае калегі таксама харчуюцца на працы і бяруць "ссабойкі". Гэта што тычыцца працоўных дзён. У выхадныя мне, як і большасці моладзі, падабаецца зайсці ў адзін з рэстаранаў хуткага харчавання. У адным з іх усё хутка, якасна і адносна нядорага. У іншым — шмат страў з бульбы, мяса, птушкі. Што датычыцца цэн, там кожны можа выбраць сабе нешта "па кішэні". Прыемна і тое, што ты адразу бачыш страву гатовай.

Што хацелася б пажадаць нашаму грамадскаму харчаванню? У нас, на жаль, няма рэстаранаў беларускай кухні, якія маглі б канкурыраваць з вышэйназванымі замежнымі рэстаранамі хуткага харчавання. У Мінску, калі захочаш перакусіць, галодным не застанешся. А вось калі выязджаеш са сталіцы ў іншы горад, гэта ўжо робіцца праблемай. Гэта ж датычыцца і нашых дарог, на якіх не хапае ні кавярняў, ні закусачных, і абласных цэнтраў, дзе бульбяную днём з агнём не знойдзеш. Думаю, ёсць над чым падумаць чыноўнікам, якія курыруюць грамадскае харчаванне.

Сяргей РАСОЛЬКА.

←Как художник Андрей Смоляк "раздел" миллионера Николая Агурбаша

Лента Новостей ТОП-Новости Беларуси
Яндекс.Метрика