Сапраўдная беларуская кухня: Тушаныя грыбы
10.09.2010 09:47
—
Новости Общества
450 г грыбоў, паўкубка смятаны або яйкі, цыбуля, масла, перац, соль.
Грыбы вымыць, пакроіць на кавалкі, абліць варам. Злажыць у рондаль, дадаць цыбулю, масла, троху вады і тушыць. Пасаліць, папярчыць, уліць смятану. Замест смятаны можна ўбіць яйкі, замяшаць, але не заварваць, і падаваць.
Грыбы з бульбай
Вараную бульбу пакроіць на скрылікі і падсмажыць з цыбуляй на масле. Грыбы ўтушыць, пакласці наверх бульбу. Разбоўтаць 3 яйкі ў паўкубку смятаны і заліць наверх, паставіць на нейкі час ў печ, каб яйкі запякліся.
З кнігі «Вялікалітоўская (беларуская) кухарка», выдала М.Станкевічыха,
Падзяліцца навіной: