Калі галава баліць ад... ежы

Источник материала:  
23.08.2010 11:40 — Новости Общества
Выклікаць пульсуючы галаўны боль могуць біягенныя аміны (біялагічна актыўныя рэчывы), якія ўтрымліваюцца ў воцаце, маянэзе, гарчыцы, вэнджанай свініне.

Тырамін (адзін з біягенных амінаў) прысутнічае ў сыры, алкагольных напоях, шакаладзе. Ён выклікае павышаны артэрыяльны ціск, што суправаджаецца тупым галаўным болем. Узмацняльнік смаку глутамат натрыю, які дадаюць у булённыя кубікі, растваральныя супы, комплексныя заправы таксама можа стаць прычынай галаўнога болю. У адчувальных людзей справакаваць моцны пульсуючы боль у скронях можа нітрыт, які дадаюць у каўбасы і сасіскі для надання ім прыемнага ружовага адцення. Ні для каго не сакрэт, што кава выклікае звужэнне сасудаў, аднак з часам прыводзіць да іх расшырэння. Таму раптоўная спроба адмовіцца ад любімага напою можа суправаджацца галаўным болем.

(адзін з біягенных амінаў) прысутнічае ў сыры, алкагольных напоях, шакаладзе. Ён выклікае павышаны артэрыяльны ціск, што суправаджаецца тупым галаўным болем. Узмацняльнік смаку глутамат натрыю, які дадаюць у булённыя кубікі, растваральныя супы, комплексныя заправы таксама можа стаць прычынай галаўнога болю. У адчувальных людзей справакаваць моцны пульсуючы боль у скронях можа нітрыт, які дадаюць у каўбасы і сасіскі для надання ім прыемнага ружовага адцення. Ні для каго не сакрэт, што кава выклікае звужэнне сасудаў, аднак з часам прыводзіць да іх расшырэння. Таму раптоўная спроба адмовіцца ад любімага напою можа суправаджацца галаўным болем.

Падзяліцца навіной: 
Звязда

←Прогноз погоды на 24 августа

Лента Новостей ТОП-Новости Беларуси
Яндекс.Метрика