Сапраўдная беларуская кухня: Кальрабі звычайным спосабам

Источник материала:  
23.06.2010 15:49 — Новости Общества

Некалькі штук кальрабі, 1 лыжка масла, соль, 1 лыжка мукі або цёртых сухароў, трохі булёну.

Абабраць і прамыць кальрабі, нарэзаць кубікамі і адварыць у падсоленай вадзе. Адцадзіць, палажыць у рондаль, заліць булёнам, каб закрываў гародніну, да смаку пасаліць, дадаць масла і тушыць да мяккасці. Пры канцы пакласці муку або цёртыя сухары, перамяшаць, яшчэ раз закіпяціць і падаць на паўміску, абклаўшы катлетамі з ялавічыны, скрылікамі вымя, або печані, або грэнкамі.

З кнігі В. Завадскай «Літоўская кухарка», 1854 г.

Падрыхтавала НБ

←Завершено расследование убийства 31-летней продавщицы в Могилеве

Лента Новостей ТОП-Новости Беларуси
Яндекс.Метрика